top of page
Search

ZUMBUCCA TWINS

Updated: Dec 27, 2023

Recenzia na nosič Zumbucca Twins – tandemový nosič pre dvojičky alebo pre súrodencov.


Zumbucca Twins...

...sú dva samostatné plnohodnotné nosiče, ktoré sú ale dômyselne a šikovne upravené tak, aby sa dali na seba pripnúť a vznikne tak praktický tandemový nosič. V tandemovom nosič sa môžu odniesť buď dvojičky – dve detičky rovnakého veku alebo aj súrodenci s menším vekovým rozdielom – teda staršie dieťa a menšie bábätko.



Bedrový pás...

...je tvrdší a pevný, je to potrebné, pretože pri tandeme sa nosí väčšia hmotnosť. Bedrový pás pohodlne rozkladá hmotnosť detí. Pri tandeme sa dajú bedrové pásy zapínať buď samostatne jeden nad druhý alebo sa dajú zopnúť do seba a vznikne jeden bedrový pás, ktorý obopne celý trup nosiacej osoby. Ja nosím bedrový pás zadného nosiča vyššie a pod ním mám zapnutý bedrový pás predného nosiča. Táto kombinácia mi umožňuje zadné dieťa umiestniť dostatočne vysoko. Zopnuté bedrové pásy do jedného sú veľmi praktické počas horúčav, pretože nie je okolo tela toľko materiálu.



Chrbtový panel...

...mám na oboch nosičoch rovnaký a prispôsobený mojim dvojičkám – majú 18 mesiacov, výška 80 cm a hmotnosť cca 9 kg. Rozhodla som sa pre zväčšenú základnú verziu Zumbuccy, ktorú majú deti teraz trochu stiahnutú šnúrkou a vydrží im dovtedy, kým ich uvládzem odniesť. Veľkosti nosičov sa dajú podľa dohody ušiť presne na mieru konkrétnym potrebám. Chrbtová opierka sa dá nastavovať aj do výšky.



Ramenné popruhy...

...predného nosiča sú odopínateľné, čo je najväčšia vychytávka tohto nosiča. Keď potrebujeme odniesť tandem, ramenné popruhy sa úplne odopnú. Z predného nosiča teda zostane bedrový pás a chrbtová opierka. Na zadnom nosiči sú na ramenných popruhoch pripravené spony, na ktoré sa predný nosič zapne.


Pri tandeme sú na ramenách nosiaceho iba jedny ramenné popruhy, čo je veľmi dobré, pretože dvoje prekrývajúce sa ramenné popruhy pri použití dvoch nosičov tlačia a sú nepohodlné. Predný nosič sa na zadný nosič prichytáva na štyroch miestach – dve spony sú na vrchu chrbtovej opierky a dve spony sú po bokoch. Vďaka týmto bočným sponám je dieťa aj v prednej Zumbucce umiestnené veľmi dobre. Keď potrebujem rýchly presun, bočné spony nie je nutné zapnúť, nosiče sa udržia aj na horných sponách, ale pre menšie deti a na dlhšie nosenia je to veľmi dobrá vec.



Veľmi sa mi páči, že všetky spony, ktoré sú na Zumbucce Twins, sú bezpečnostné, a to nielen široké spony bedrových pásov, ale aj všetky užšie spony na ramenných popruhoch a hrudných sponách. Nemôže sa teda stať, že by predné dieťa odoplo hrudnú sponu alebo že by odoplo samé seba.


Nastavovanie nosiča je trochu zložitejšie, predsa len, tých praciek, spôn a možností, kde povoliť alebo utiahnuť, je tam naozaj dosť, ale dá sa s tým pohrať.

Nosič som skúšala s 18 kg dohromady a po hodine nosenia mi bol veľmi pohodlný. Je to prepracovaný a skutočne premyslený nosič, navyše je praktický aj na rýchle presuny.


191 views0 comments
bottom of page